IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen разработва архитектура за бюджетни модели

Платформата ще бъде разновидност на настоящата MQB

15:18 | 21.11.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Платформата MQB. <em>Снимка: Volkswagen</em></p>

Платформата MQB. Снимка: Volkswagen

Концернът Volkswagen AG започва разработка на модификация на модулната си платформа MQB, която ще бъде предназначена за бюджетни модели. За намаляване на стойността на архитектурата в нея ще бъдат използвани по-прости технически решения, съобщава Autocar.

В момента модулната платформа MQB позволява върху нея да се изграждат модели с различни дължина и широчина, с различно междуосие и различни каросерии. За да се намали стойността, инженерите на Volkswagen на първо време ще опростят окачването. Освен това ще бъде намалено използването на алуминий и високоякостна стомана.

Според информацията един от първите пазари, на които ще бъде пласиран първият модел на тази платформа, ще бъде Индия. Затова и германците вече търсят местни компании, които да произвеждат елементи от интериора - като вратите, например. Търсят се също индийски доставчици на мултимедийни и електрически системи.

Сегашната платформа MQB се използва за редица автомобили на Volkswagen AG. На нея са изградени Golf, Skoda Octavia и Audi A3. А удължената версия на шасито е в основата на новото поколение Passat. Нейното предимство е, че е разработена и за голям брой двигатели с различен обем.

Специално за индийския пазар във Volkswagen смятат да пуснат и нов двигател, който е приспособен за условията в тази част на света. Това е 1.5-литров дизелов мотор, за който засега няма никакви данни. Моделът трябва да се появи догодина, като най-вероятно ще се продава под отделна марка.

Още за бъдещата бюджетна кола на Volkswagen вижте в Automedia.bg

 

 

 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:52 | 31.08.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още