fallback

Автомобилни компании създават мрежа от зарядни станции за електромобили в Европа

"Безпрецедентното сътрудничество" цели насърчаването на мобилността на електромобилите

16:41 | 29.11.16 г. 8

Европейските автомобилни производители BMW, Daimler, Porsche и Audi, както и американската Ford, ще изградят европейска мрежа от зарядни станции за електромобили, става ясно от съвместно съобщение на компаниите.

Плановете предвиждат изграждането на 400 станции за бързо зареждане (CCS) в цяла Европа до 2020 година. Строителството на първите ще започне през следващата година.

Компаниите ще бъдат равноправни партньори в съвместното предприятие, което ще изгради мрежата от зарядните станции. Компанията ще бъде отворена и към нея могат да се присъединяват и други регионални партньори, става ясно от съобщението.

Участниците в проекта не дават повече подробности къде ще бъдат разположени зарядните станции, нито и относно обема на инвестициите за реализацията на идеята.

С това „безпрецедентно сътрудничество“ ще бъдe гарантирано, че зареждането на електромобилите ще бъде също толкова удобно, както и на конвенционални автомобили на бензиностанция. От компаниите се надяват още, че тяхната инициатива ще насърчи мобилността на електромобилите, а съответно и увеличаването на броя на тези превозни средства в Европа.

От Daimler и Volkswagen Group, от която част са Audi и Prosche, припомнят, че залагат именно на електромобилите в своите планове за развитие през следващите години.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:47 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още