IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мразовитото време в САЩ донесе разочарование на собствениците на електромобили

Главният изпълнителен директор на Tesla Илон Мъск обеща "значителни" подобрения на поведението в студено време

14:29 | 03.02.19 г. 14
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Вълната леден полярен въздух, засегнала част от Съединените щати през изминалата седмица, разкри доста недостатъци на най-популярните електромобили, пише Mashable. Стотици собственици на Tesla и Chevrolet Bolt се оплакаха, че колите им не са пригодени за минусовите температури.

По начало знаем, че електрическите коли не понасят студа, но е друго да го видиш с очите си, отбелязва изданието, публикувайки множество туитове от недоволни клиенти. Един от тях споделя снимка на таблото на напълно заредения си Model X 100D - кола за 150 000 долара - който при температура минус 30 градуса вместо нормалния си обхват от близо 470 километра има едва 190 км.

Друг собственик на Tesla Model 3 обвини компанията, че въобще не е тествала автомобила в зимни условия, въпреки разпространените ефектни клипчета. В неговия случай дори след 30 минути дистанционно подгряване прибиращите се ръкохватки на вратите си остават замръзнали и в колата не може да се влезе.

Друга собственичка на същия модел се оплака, че и при включено на максимална степен на отопление температурата вътре в колата й е едва 12 градуса по Фаренхайт - или минус 11 по Целзий.

В типичния си стил Илон Мъск обеща "значителни" подобрения на поведението в студено време, които ще дойдат благодарение на... нов софтуерен ъпдейт. Той обаче няма да е готов до края на въздействието на полярния вихър над американския Среден запад.

Още новини от сектора на автомобилите четете в Automedia.bg. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:33 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

3
rate up comment 33 rate down comment 25
majnata
преди 5 години
ъхъ , пентагонът щел да минава само на тесли ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 42 rate down comment 9
Mohave _
преди 5 години
При такъв студ , едва ли би могъл да изпитваш нещо друго , освен студ , да не говорим за разочарования и други сантименталности . Освен това гумите превъртат и километража показва по- малко . Освен това колата е пригодена да работи в марсиански условия , а не в арктически . Има малка разлика .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 39 rate down comment 23
Sakamano
преди 5 години
Освен ако не живееш в Аляска или Сибир, колко дни в годината температурата пада до -30? "Едва 180 км. пробег" не е чак такова разочарование. Ако това не им стига, в северните страни да си купуват хамъри, не електромобили.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още