fallback

Hyundai Kona мина над 1000 км с едно зареждане

Постижението беше записано по време тридневни изпитания на германската писта „Лаузицринг"

11:23 | 15.08.20 г. 6
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Южнокорейският производител на автомобили Hyundai постави световен рекорд по максимален пробег с едно зареждане сред серийни електромобили. Компактният кросоувър успя да измине над 1000 км. Постижението беше записано по време тридневни изпитания на германската писта „Лаузицринг”. Общото време на тестовете беше 35 часа, като в тях участваха 3 кросоувъра. Те изминаха съответно 1018, 1024 и 1026 км без допълнително зареждане на акумулаторите.

Всички машини са били оборудвани със стандартен комплект батерии с капацитет 64 кВт/ч и стандартни гуми Nexen с ниско съпротивление. Климатиците и информационно-развлекателните системи са били изключени заради максимална икономия на енергията.

Участниците в изпитанията са били разделени на две групи, като те са се движили със средна скорост от 30 км/ч. На третия ден от тестовете всеки кросоувър е изминал над 20 км при 3% остатък от заряда на батериите. Когато системата е отчела нулев заряд в акумулатора, автомобилите са изминали по още няколкостотин метра, преди да спрат.

Още подобни новини четете в Automedia.bg!  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 22:36 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още