IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Шефът на отдела за стратегии във Volkswagen подава оставка

Михаел Йост ща замени изграждането на „интелигентни автомобили с интелигентни лодки“ заедно със своето семейство

13:49 | 10.03.21 г. 1
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Krisztian Bocsi/Bloomberg</em></p>

Снимка: Krisztian Bocsi/Bloomberg

Директорът на отдела за стратегическо развитие във Volkswagen AG Михаел Йост ще напусне поста си след повече от десет години в германската автомобилна група, съобщава Ройтерс, цитирайки Йост.

Той възнамерява да се фокусира върху изграждането на интелигентни лодки със своето семейство. 

„От 1996 г. се радвам на брака и семейството ми само през уикендите. Сега коронавирусът ме задържа вкъщи и разбрахме, че можем да живеем заедно. Искам да остана тук. Благодаря на всички и се извинявам, ако понякога е било „твърде много“, споделя Йост.

По данни от профила му в LinkedIn той се присъединява към звеното на Volkswagen Skoda през 2010 г., където изпълнява длъжността на ръководител на отдела за продуктова стратегия, като през 2015 г. се прехвърля в едноименната германска марка като директор „Стратегии“.

През 2018 г. Йост става ръководител на отдела за стратегически продукти във Volkswagen, помагайки на групата да се превърне в световен лидер при електрическите превозни средства.

"Какво следва? След интелигентните автомобили това вече са интелигентни лодки, морската ми страст, на която искам да се посветя заедно със семейството ми“, посочва Йост.

Той може да бъде наследен от Гернот Дьолнер, вицепрезидент на продуктовата линия Panamera в звеното на VW за луксозни автомобили Porsche, споделя източник, запознат с темата, който потвърждава новината за напускането на Йост.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:05 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 2 rate down comment 0
elinelinov
преди 3 години
Ханса вече не продава качествени коли продава коли със слoжна електроника която изисква скъпо поддържане. Мисля,че са на тоя принцип " всичко ще върви така както беше да сега разликата е ,че преди качеството беше на преден план а сега не качеството а печалбата"..Ние сме като страна и фирма имаме достатъчно висок рейтинг така,че хората ще продължават да ни вярват а ние винаги ще сме печеливши.(имам предвид повече от 30 милиарда Евро глоба са платили и още имат да плащат)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още