IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Ferrari ще преструктурира ръководството си, напускат трима основни мениджъри

Планираната реорганизация, чиито подробности ще бъдат разкрити на 10 януари, е в съответствие със стратегическите цели на Ferrari, изтъкват от компанията

11:30 | 21.12.21 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Производителят на луксозни спортни автомобили Ferrari обяви планове за преструктуриране на своето ръководство като част от мерките на новия шеф Бенедето Виня за засилване на бизнеса на компанията, съобщава Ройтерс.

В тази връзка трима от основните мениджъри във Ferrari, в това число и технологичният директор Майкъл Лейтърс, ще напуснат концерна.

Планираната реорганизация, чиито подробности ще бъдат разкрити на 10 януари, е в съответствие със „стратегическите цели на Ferrari за изключителност, съвършенство и устойчивост“, изтъква производителят. 

Виня, ветеран в индустрията, пое ролята на главен изпълнителен директор в началото на септември със задачата да помогне на Ferrari да навлезе в новата ера на електрическа мобилност.

Новата управленска структура "допълнително ще насърчи иновациите, ще оптимизира процесите и ще увеличи сътрудничеството както на вътрешно ниво, така и с партньори", добавят от Ferrari.

Лейтърс, германски гражданин, който се присъединява към Ferrari през 2014 г., помогна за разработването на последните най-успешни модели на Ferrari, включително на SF90 Stradale от 2019 г. и тазгодишния 296 GTB, първите два хибридни електрически автомобила на марката.

Другите мениджъри, които напускат компанията, са производственият директор Винченцо Регацони и директорът по диверсификация на марката Никола Боари.

Вече са намерени техни заместници, като се очаква имената им да бъдат обявени през януари.

В началото на ноември Ferrari повиши годишната си прогноза за печалбата след силен тримесечен отчет - първият, откакто беше назначен Виня. Концернът очаква годишна оперативна печалба от 1,52 млрд. евро, което представлява ръст спрямо предишните насоки за печалба от 1,45 до 1,5 млрд. евро.

Въпреки силното си представяне концернът заема предпазлива позиция по отношение на целогодишните приходи, посочвайки, че очаква те да възлязат на 4,3 млрд. евро или по-малко спрямо предходната прогноза за твърдо 4,3 млрд. евро.

Ferrari ще информира инвеститорите за своята нова стратегия през 2022 г., когато се очаква да представи своя SUV Purosangue, сегмент, в който също е изпреварен от Bentayga на Bentley и Urus на Lamborghini.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:52 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още