fallback

Русия може да национализира спрените заводи на чуждестранни автоконцерни

Чуждестранните компании обявиха война на руските граждани, заяви секретарят на генералния съвет на „Единна Русия“ Андрей Турчак

13:28 | 09.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Високопоставен член на управляващата партия в Русия предложи национализиране на местните фабрики на чуждестранните автомобилни производители, които са преустановили своята дейност в страната заради руската инвазия в Украйна, съобщава Automotive News. 

Автомобилни производители, включително Volkswagen, Toyota, Ford и Hyundai, обявиха временно преустановяване на дейността в своите фабрики в Русия, след като руските военни сили нахлуха в Украйна, което доведе до нарушаване на веригите на доставка в региона.

В изявление, публикувано на уебсайта на партията „Единна Русия“, секретарят на генералния съвет на управляващата партия Андрей Турчак посочва, че прекратяването на дейността на автопроизводителите в страната представлява "война" срещу гражданите на Русия.

В изявлението се посочват финландските частни компании Fazer, Valio и Paulig като последните международни представители на бизнеса, които обявиха, че закриват операциите си в Русия.

„Единна Русия“ предлага национализиране на производствените предприятия на компаниите, които обявяват, че закриват производствената си дейност в Русия по време на специалната операция в Украйна“, изтъква Турчак. „Това е крайна мярка, но ние няма да търпим да ни мушкат в гърба и ще защитим народа си“, добавя той.

Това е истинска война, не срещу Русия като цяло, а срещу нашите граждани, категоричен е Турчак.

„Ще предприемем строги ответни мерки, действайки в съответствие със законите на войната“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 03:00 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още