IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Русия може да национализира спрените заводи на чуждестранни автоконцерни

Чуждестранните компании обявиха война на руските граждани, заяви секретарят на генералния съвет на „Единна Русия“ Андрей Турчак

13:28 | 09.03.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Високопоставен член на управляващата партия в Русия предложи национализиране на местните фабрики на чуждестранните автомобилни производители, които са преустановили своята дейност в страната заради руската инвазия в Украйна, съобщава Automotive News. 

Автомобилни производители, включително Volkswagen, Toyota, Ford и Hyundai, обявиха временно преустановяване на дейността в своите фабрики в Русия, след като руските военни сили нахлуха в Украйна, което доведе до нарушаване на веригите на доставка в региона.

В изявление, публикувано на уебсайта на партията „Единна Русия“, секретарят на генералния съвет на управляващата партия Андрей Турчак посочва, че прекратяването на дейността на автопроизводителите в страната представлява "война" срещу гражданите на Русия.

В изявлението се посочват финландските частни компании Fazer, Valio и Paulig като последните международни представители на бизнеса, които обявиха, че закриват операциите си в Русия.

„Единна Русия“ предлага национализиране на производствените предприятия на компаниите, които обявяват, че закриват производствената си дейност в Русия по време на специалната операция в Украйна“, изтъква Турчак. „Това е крайна мярка, но ние няма да търпим да ни мушкат в гърба и ще защитим народа си“, добавя той.

Това е истинска война, не срещу Русия като цяло, а срещу нашите граждани, категоричен е Турчак.

„Ще предприемем строги ответни мерки, действайки в съответствие със законите на войната“, добавя той.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:00 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още