IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Сянката на коронавируса падна и върху китайските заводи на Bosch

Доставчикът спира работа в две фабрики и минава в режим на „затворен цикъл“ в други две съоръжения

10:24 | 12.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Германският доставчик на автомобилни компоненти Robert Bosch GmbH спря производството в две от своите фабрики в Китай и поддържа работата в други две съоръжения чрез т.нар. затворен цикъл, докато азиатската страна продължава с опитите да овладее новите коронавирусни огнища, съобщава Bloomberg. 

Заводът на Bosch за домашни системи за подгряване на вода в Шанхай, както и фабриката на компанията за автомобилни части в провинция Дзилин, са преустановили дейност поради наложените от местните власти строги мерки срещу разпространението на коронавируса, съобщава доставчикът.

Съоръженията на Bosch за авточасти в Шанхай и Тайцан продължават работа по схемата „затворен цикъл“, при която работниците остават да живеят във фирмения комплекс, докато мерките не бъдат облекчени, за да се избегне допълнително разпространение на заразата.

Bosch се присъединява към нарастващия брой компании, засегнати от строгите политики на Китай за нулева толерантност към коронавируса, поради които голяма част от 25-те милиона жители на Шанхай остават по домовете си, а движението в североизточната провинция Дзилин продължава да бъде силно ограничено вече месец.

Автомобилните производители, включително Tesla Inc. и Volkswagen AG, бяха принудени да спрат производството в заводите си в Шанхай по-рано този месец. Китайската Nio Inc. заяви в събота, че е преустановила работа по сглобяването на своите модели, което ще доведе до допълнително забавяне при доставките.

Производителят на батерии за електромобили Contemporary Amperex Technology Co. Ltd. (CATL) също заложи на затворения цикъл за своите работници, осигурявайки им превоз от фирмените общежития до фабриката в Ниндъ.

„В момента наблюдаваме временни ефекти върху логистиката и веригите на доставка“, изтъква Bosch. „В тази ситуация правим всичко възможно, за да поддържаме веригите на доставка и да обслужваме изискванията на нашите клиенти“, добавя компанията.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:17 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още