IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen залага на Redwood за рециклирането на своите батерии в САЩ

Стартъпът ще работи с електромобили на марките Volkswagen и Audi

12:47 | 13.07.22 г.
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Американското звено на Volkswagen Group ще си партнира със стартъпа Redwood Materials за рециклиране на батерии от електрически автомобили на германската група в САЩ, съобщава Ройтерс.

VW е поредният голям производител на автомобили, който сключва договор с Redwood. Стартъпът вече си партнира с концерни като Toyota Motor Corp., Ford Motor Co. и Volvo Cars. 

Redwood, най-голямата компания за рециклиране на литиево-йонни батерии в САЩ, планира да намали разходите за батерии чрез масово доставяне на материали, получени от рециклирани клетки. Тя се стреми да произвежда достатъчно анодни и катодни компоненти за повече от 1 милион електромобили годишно до 2025 г.

Главният изпълнителен директор на VW Group of America Скот Кио заяви, че партньорството с Redwood ще „ни помогне да ускорим налагането на електромобилите в Америка“.

Германската група, най-големият производител на леки коли в Европа по пазарен дял и втори в света, обяви, че иска да увеличи дела на електромобилите при продажбите си в САЩ до 55% през 2030 г.

Redwood вече подписа споразумения за рециклиране с производителите на батерии Panasonic Corp. и Envision AESC, както и с Amazon, която е и инвеститор в стартъпа.

Компанията е основана от Джей Би Стробъл, съосновател на Tesla Inc., който заяви, че мисията му е да „създаде местна верига на доставки за батерии“ със затворен цикъл, която в крайна сметка да може да намали зависимостта на страната от външни доставчици на суровини.

Redwood обяви, че ще работи с повече от 1000 дилъри на VW и Audi в САЩ за възстановяване и рециклиране на батерии в съоръженията си в Невада, включително за повторно производство на електродни компоненти от материали като кобалт, никел, литий и мед.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:07 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още