IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Цените на Polestar 3 ще започват от 75 000 евро

Стойността на топ модела може да достигне 110 хил. евро, казва главният изпълнителен директор Томас Ингенлат

10:20 | 18.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Шведският производител на електромобили Polestar е във възход не само в Европа, но и в целия свят. След като неотдавна отбеляза нов рекорд по доставки за първата половина на 2022 г., сега главният изпълнителен директор на компанията заговори за цената на горещо очаквания електрически SUV, наречен Polestar 3, който ще бъде официално представен чак през октомври следващата година.

Според материал на InsideEVs главният изпълнителен директор на Polestar Томас Ингенлат вече е разкрил на конгреса Automotive News Europe Congress, че цената на Polestar 3 се очаква да бъде най-малко 75 000 евро, а цената на топ модела може да достигне 110 хил. евро. Ако този ценови диапазон се запази въпреки ускоряващата се инфлация, началната цена на електрическия Polestar 3 ще бъде равна на тази на обикновеното Porsche Cayenne с двигател с вътрешно горене, което се предлага в Германия на цени от около 81 хил. евро.

Електрическият SUV, базиран на платформата SPA2, ще бъде оборудван с два двигателя и ще предлага пробег по системата WLTP от 600 км с едно зареждане. Въпреки високата цена Polestar 3 е голяма надежда за шведския автомобилен производител, който заедно с по-малкия конкурент на Porsche Macan - Polestar 4, трябва да отговаря за по-голямата част от продажбите в световен мащаб. През 2025 г. Polestar планира да продаде внушителните 160 хил. бройки от двата си електрически SUV, от които на Polestar 3 се очаква да се паднат около 77 хил. броя.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 13:24 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още