IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen: Подготовката за IPO на Porsche продължава

Решение за IPO-то на марката спортни автомобили ще се вземе в края на лятото, каза главният финансов директор на групата

13:24 | 28.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Подготовката за листване на акциите на марката спортни автомобили Porsche на борсата по-късно тази година продължава, като се очаква решение по темата да се вземе в края на лятото. Това заяви главният финансов директор на Volkswagen Арно Антлиц в четвъртък, цитиран от Ройтерс.

"Продължаваме да изпълняваме плановете си за евентуално първично публично предлагане (IPO) на Porsche по-късно тази година. Подготовката продължава, като се очаква да се вземе решение в края на лятото", каза Антлиц по време на телефонен разговор.

"Оливер Блуме в качеството си на главен изпълнителен директор на двете компании - Volkswagen и Porsche - подкрепя независимо Porsche с достъп до синергиите на Volkswagen ", добави главният финансов директор на групата.

Миналия петък бордът на директорите на германския концерн реши да премахне Херберт Дийс, архитект на най-големите усилия на автомобилния сектор за електрификация, от поста главен изпълнителен директор, като реши на негово място да застане ръководителят на Porsche Оливер Блуме.

Смяната сложи край на четиригодишното лидерство на Дийс, което роди постоянни търкания, подкопали неговата ефективност като лидер. Ходът обаче предизвика опасения сред инвеститорите, че Блуме няма да успее да осъществи планираното листване на акциите на Porsche.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:10 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още