IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Бордът на директорите на Volkswagen премахна Дийс като ръководител на компанията

Новият главен изпълнителен директор на концерна ще бъде Оливер Блуме, оглавяващ Porsche

14:48 | 23.07.22 г. 1
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Бордът на директорите на германския концерн Volkswagen AG реши да премахне Херберт Дийс, архикект на най-големите усилия на автомобилния сектор за електрификация, от поста главен изпълнителен директор, съобщи Bloomberg.

След няколко седмици на позицията ще застане ръководителят на Porsche Оливер Блуме.

Смяната ще сложи край на четиригодишното лидерство на Дийс, което доведе до постоянни търкания, които подкопаха неговата ефективност. Грешките, допускани в ключови проекти, включително забавянето на софтуерното звено на компанията, също допринесоха за напрежението, споделят лица, запознати с темата.

Според източниците на медията се очаква Блуме да бъде по-съдействащ и стабилен лидер. Въпреки новото назначение той ще продължи да оглавява Porsche, което компанията ще се опита да листне на борсата по-късно тази година, като това може да е едно от най-големите първични публични предлагания (IPO) в Европа.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:37 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 3 rate down comment 1
zelka007
преди 1 година
Съмнявам се , че софтуерното звено му е изяло поста . Синдикатите ревнаха , щото каза , че или 30.000 съкращават при преоборудването на заводите за електрички , или губят състезанието ... :))) ... Този без работа няма да остане ...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още