IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Schaeffler влага 50 млн. евро в разширяване на своя развоен център в Германия

Строителната дейност на новите сгради, фокусирани изцяло върху електромобилността, ще започне още през септември

14:42 | 29.08.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Peter Boer/Bloomberg
Снимка: Peter Boer/Bloomberg

Германският доставчик на автомобилни части Schaeffler разширява своя развоен и производствен кампус, базиран в Германия. Компанията ще построи център с фокус единствено върху електромобилите, който ще се простира на 8000 кв. м в централната част на комплекса на звеното Automotive Technologies в Бюл, съобщава Automobilwoche. Доставчикът ще инвестира около 50 млн. евро в изграждането му.

„Разширяваме мащабно нашата дейност в областта на електрическата мобилност и печелим важни клиентски проекти“,  казва Матиас Цинк, член на ръководството на Automotive Technologies.

Компанията спечели електромобилни проекти от клиенти през 2021 г. на стойност 3,2 млрд. евро. През първата половина на 2022 г. бяха добавени редица други поръчки при обща подобна стойност.

Началото на строителната дейност на новия център се очаква да започне още през септември. Сградният комплекс ще бъде част от стратегическата програма на Schaeffler „Пътна карта 2025“.

Очаква се новите постройки да бъдат готови през есента на 2024 г.

„В бъдеще Schaeffler ще поема все повече проекти, в които механиката, електрониката и софтуерът вървят ръка за ръка. За да управляваме по-добре този микс, ние разчитаме на силни проектни екипи и ориентирана към бъдещето работна среда“, обяснява Йохен Шрьодер, ръководител на отдела за електрическа мобилност в Schaeffler.

През последните месеци германската група се фокусира върху разширяване на своето влияние в сектора на автомобилните компоненти, като през юли тя увеличи дела си във Vitesco Technologies. В същото време Schaeffler Group от своя страна е най-големият единичен акционер в Continental AG от 2009 г. насам, а от 2015 г. Continental е със статут на дъщерна компания в рамките на групата. Schaeffler притежава още марките INA, FAG and LuK.

По-рано тази година Schaeffler сключи сделка за доставка на суровини, за да гарантира наличността на редкоземни магнити в Европа за разрастващия се местен бизнес с електрически превозни средства. Това е първото официално споразумение на европейски доставчик или производител на автомобили за доставка на редкоземни елементи в региона.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:13 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още