fallback

Toyota понижи производствената си цел за октомври до 750 хил. автомобила

Въпреки това компанията запазва прогнозата си за цялата фискална година от 9,7 млн. произведени превозни средства

12:41 | 30.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Toyota Motor Corp. понижи производствената си цел за октомври с 6,3% до около 750 хил. автомобила поради продължаващия недостиг на полупроводници, съобщава Ройтерс. Предишната оценка на японската автомобилна компания, която беше обявена седмица по-рано, беше за 800 хил. превозни средства.

Редукцията засилва опасенията в индустрията, че недостигът на чипове ще продължи да спъва производството и през следващите месеци.

Toyota заяви в петък, че запазва своята производствена цел за фискалната година, приключваща в края на март 2023 г., в размер на 9,7 млн. автомобила.

Концернът добави, че ще спре производството на някои линии в заводите с в Япония до 10 дни.

В четвъртък Toyota обяви, че производството ѝ е скочило с 44,3% на годишна база през август, като това е първото подобно увеличение за концерна от март насам.

Въпреки това перспективите пред компанията остават несигурни поради недостига на чипове и новите огнища на коронавирус в Китай.

Японският конкурент Honda Motor Co. заяви преди седмица, че ще ограничи производството на автомобили с 40% в два от своите заводи на островната страна в началото на октомври поради проблеми във веригата на доставки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 15:23 | 30.09.22 г.
fallback
Още от Новини виж още