IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota понижи производствената си цел за октомври до 750 хил. автомобила

Въпреки това компанията запазва прогнозата си за цялата фискална година от 9,7 млн. произведени превозни средства

12:41 | 30.09.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Toyota Motor Corp. понижи производствената си цел за октомври с 6,3% до около 750 хил. автомобила поради продължаващия недостиг на полупроводници, съобщава Ройтерс. Предишната оценка на японската автомобилна компания, която беше обявена седмица по-рано, беше за 800 хил. превозни средства.

Редукцията засилва опасенията в индустрията, че недостигът на чипове ще продължи да спъва производството и през следващите месеци.

Toyota заяви в петък, че запазва своята производствена цел за фискалната година, приключваща в края на март 2023 г., в размер на 9,7 млн. автомобила.

Концернът добави, че ще спре производството на някои линии в заводите с в Япония до 10 дни.

В четвъртък Toyota обяви, че производството ѝ е скочило с 44,3% на годишна база през август, като това е първото подобно увеличение за концерна от март насам.

Въпреки това перспективите пред компанията остават несигурни поради недостига на чипове и новите огнища на коронавирус в Китай.

Японският конкурент Honda Motor Co. заяви преди седмица, че ще ограничи производството на автомобили с 40% в два от своите заводи на островната страна в началото на октомври поради проблеми във веригата на доставки.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:23 | 30.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още