IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

VW иска да автоматизира до 30% от своето производство в новия завод във Волфсбург

Планираното съоръжение трябва да започне тестово производство през 2025 г. и търговски операции година след това

17:03 | 11.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Германската автомобилна група Volkswagen AG обмисля автоматизиране на 20-30% от производството в своя планиран завод, където ще изгражда проектния електромобил Trinity. Съоръжението ще се намира близо до централата във Волфсбург, заяви главният производствен директор на фабриката Себастиан Шмикарц, цитиран от Ройтерс.

„Сглобяването все още е 90% ръчна работа“, посочва Шмикарц на среща с доставчиците във Волфсбург. „Това е, което искаме да променим с новата фабрика. Очакваме 20-30% автоматизация“, добавя той.

Заводът, където германският концерн ще произвежда новия електрически седан Trinity, трябва да започне тестово производство през 2025 г. и търговски операции година след това.

Ключът към автоматизирането на по-голяма част от производствените линии в съоръжението ще бъде преминаването към стратегия, базирана на модули, споделя Шмикарц - обединяване на 50 части в едно чрез техники като леене под налягане за производство на предни, задни и покривни модули.

Шефът на производството на марката Volkswagen Кристиан Фолмер заяви пред Ройтерс по-рано тази година, че компанията се надява, че тази производствена стратегия ще помогне за увеличаване на производителността и ще запази надмощието на групата на европейския пазар.

Техниката на леене беше популяризирана от Tesla като алтернатива на по-трудоемкия метод за сглобяване на множество щамповани метални панели.

През 2020 г. марките Volkswagen Passenger Cars и Volkswagen Commercial Vehicles обявиха сериозен ангажимент относно трансформацията към ерата на електрическа мобилност и превръщането на заводите в базирани на новите цифрови технологии съоръжения. Марката Volkswagen поръча повече от 1400 робота от японския производител FANUC за своите производствени съоръжения в Чатануга (САЩ) и Емден. Volkswagen Commercial Vehicles поръча още 800 робота за фабриката си в Хановер от швейцарския концерн ABB. Роботите се използват главно за производство на корпуси и при сглобяване на батерии.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:03 | 11.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още