IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Италианската Micromobility готви оферта за придобиване на закъсалата VanMoof

Фирмата за споделяне на тротинетки в момента подготвя обвързваща оферта

14:27 | 01.08.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Италианската фирма за споделяне на електрически тротинетки Micromobility.com Inc подаде оферта за закупуване на финансово затруднения производител на електрически велосипеди VanMoof BV, съобщава Bloomberg

Фирмата за споделяне на тротинетки в момента подготвя обвързваща оферта, след като е направила първоначална необвързваща оферта за VanMoof, информира Micromobility. Тя планира да използва своя модел, базиран на абонамент, за да подобри продуктовите предложения на VanMoof.

„Разпознаваме предизвикателствата, пред които е изправен секторът на микромобилността в момента, но сме твърдо убедени в трансформиращата сила на тази индустрия“, заяви главният изпълнителен директор на Micromobility Салваторе Палела.

По време на пандемията от коронавирус поръчките на VanMoof нараснаха значително, но сега компанията се сблъсква с множество оплакванията на клиенти относно дефектни части и повреди. Компанията е основана през 2009 г., като в момента изпитва трудности да погаси заеми към инвеститори.

Micromobility предлага абонаменти на електрически скутери в САЩ и Италия чрез своите дъщерни компании Helbiz, Wheels и Mimoto.

Въпреки че електрическите велосипеди не са повишили значително общия брой на продадените колелета, по-високата им средна цена означава, че паричният оборот е по-голям. Приходите в сегмента са нараснали над три пъти през последните десет години до 7,4 млрд. евро миналата година.

Растящата популярност на електрическите велосипеди отчасти се дължи на технологични подобрения като по-малки и с по-висока плътност на енергията батерии. Потребителите също така свикват все повече да ги използват благодарение на услуги за споделена микромобилност като Lime, Tier, Voi и Bird.

Електрическите колела по-често заменят ролята на велосипедите за отмора, използвани само когато времето е хубаво и батерията е напълно заредена. За да стигнат до повече колоездачи, компаниите трябва да се погрижат за хората, които изкарват прехраната си чрез колело, и да предложат реалистични възможности за намаляване на пътуванията с автомобили.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:25 | 01.08.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още