IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Lyft обмисля дали да не продаде бизнеса си с велосипеди и скутери

Новият лидер на компанията се опитва да засили фокуса върху основния бизнес

22:58 | 24.07.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Lyft обмисля да намери партньор или да продаде своя бизнес с велосипеди и скутери. Усилията са част от опита на новия главен изпълнителен директор да съсредоточи усилията на компанията за споделено пътуване върху основния ѝ бизнес, пише Bloomberg.

Lyft заяви, че вече има интерес към нейното звено за споделяне на велосипеди и скутери и че „е съвсем логично Lyft да обърне внимание на надеждните предложения“, гласи изявление на фирмата от днес. По-рано Wall Street Journal писа за плановете на Lyft за бизнеса с велосипеди и скутери.

Главният изпълнителен директор Дейвид Ришър, който пое управлението през април, не губи време и се зае да прави промени в Lyft, за да се опита да я върне към успеха.

Възстановяването на гиганта след пандемията не беше стабилно, а периодът на високите цени на превозите коства пазарния дял на компанията за сметка на по-големия ѝ конкурент Uber Technologies.

Ришър понижи цените за клиентите, като направи съкращения на други разходи, включително се раздели с някои служители. Освен това отмени напълно гъвкавата работна политика на Lyft и нае нов главен финансов директор.

Компанията, която купи операциите за наемане на велосипеди през 2018 г., заяви, че очаква бизнесът с тях и скутерите да остане „значителна част от предложенията на Lyft сега и в бъдеще”.

Компанията оперира на 53 пазара в 15 държави. Миналата седмица Lyft каза, че потребителите са извършили над 1,4 млн. пътувания в мрежата ѝ в САЩ.

Базираната в Сан Франциско Lyft ще отчете финансовите си резултати за второто тримесечие през август.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:59 | 24.07.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини и анализи виж още

Коментари

Финанси виж още