IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla планира да произвежда по 200 хил. пикапа Cybertruck годишно

Компанията има потенциал да увеличи тези обеми до 250 хил. броя през 2025 г., изтъква главният изпълнителен директор Илон Мъск

14:46 | 01.11.23 г.
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският електромобилен концерн Tesla Inc. планира да произвежда по 200 хил. пикапа Cybertruck годишно, заяви главният изпълнителен директор на компанията Илон Мъск, цитиран от Ройтерс.

Tesla обяви преди това, че разполага с капацитет да изгражда по над 125 хил. електрически пикапа годишно. Мъск обаче подчерта, че компанията има потенциал да увеличи тези обеми до 250 хил. броя през 2025 г.

Според последната налична информация доставките на дългоочаквания Cybertruck трябва да започнат на 30 ноември – близо четири години, откакто превозното средство беше представено от Мъск по време на събитие в Лос Анджелис.

По време на представянето на последния тримесечен отчет на Tesla Мъск призна, че ще има „огромни предизвикателства“ при достигането на обемно производство за дълго отлагания пикап Cybertruck и превръщането му в положителен паричен поток.

„Изкопахме собствения си гроб с Cybertruck“, подчерта Мъск по-рано този месец, добавяйки, че компанията може да се сблъска с „огромни предизвикателства“ в стремежа си да увеличи производството.

Междувременно предприемачът заяви, че е притеснен, че по-високите разходи по заемите ще попречат на потенциалните клиенти да си позволят превозните средства въпреки значителните намаления на цените. Милиардерът добави, че ще изчака проясняване относно икономическите перспективи, преди да реши да изгради нова фабрика в Мексико.

За да предотврати свиването на търсенето, лидерът на пазара Tesla, с водещи в индустрията маржове на печалба, беше първият и най-агресивен в намаляването на цените, принуждавайки другите да последват примера му.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:46 | 01.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още