IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tesla планира да започне масово производство на Cybertruck в края на 2023 г.

Производствените операции ще стартират в завода в Остин в средата на следващата година и ще бъдат разширени през втората ѝ половина

19:15 | 01.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американският производител на електрически превозни средства Tesla Inc. планира да стартира масово производство на своя пикап Cybertruck в края на 2023 г. – две години след първоначалната цел на компанията, обявена от главния изпълнителен директор Илон Мъск през 2019 г., съобщава Ройтерс, цитирайки източници, запознати с темата.

Tesla обяви миналия месец, че работи по подготовката на своя завод в Остин, Тексас, за изграждането на нов модел, като производството трябва да започне в средата на 2023 г.

„Намираме се на финалната права по отношение на Cybertruck“, заяви Мъск пред финансови анализатори.

Производството постепенно ще нарасне през втората половина на 2023 г. до търговски мащаби, което означава, че Tesla няма да отчете приходи от продажбите на пикапа преди 2024 г.

Също така това означава, че стотици хиляди потенциални купувачи, които са депозирали по 100 долара като заявка за Cybertruck, евентуално ще трябва да чакат още година за доставка на пикапа.

Засега не е обявена и окончателната цена на Cybertruck.

През 2019 г. Tesla прогнозира базова цена под 40 000 долара, но оттогава цените на новите превозни средства се повишиха.

Много от почитателите на Tesla очакват пазарния дебют на Cybertruck, за да се сдобият с електромобил. Компанията вече е изпреварена от стартъпа Rivian, който пусна в продажба в края на 2021 г. своя R1T. Междувременно Ford стартира поръчките на своя F-150 Lightning, който се очаква да се превърне в основното оръжие на концерна на американския електромобилен пазар.

Според Сам Фиорани от AutoForecast Solutions производството на Cybertruck ще започне към края на следващата година.

„След представянето на Model Y гигафабриката в Тексас ще започне да произвежда и Cybertruck, чието изграждане е планирано да започне през октомври 2023 г.“, посочва Фиорани.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:49 | 01.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още