IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Американската Fisker търси партньори за разширяване на производството

Компанията преговаря с редица компании, включително с доставчици на автомобилни части и технологични концерни

11:27 | 10.11.23 г. 2
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Американската стартъп компания за електрически превозни средства Fisker преговаря с петима производители на автомобили за партньорство, което ще ѝ осигури допълнителен производствен капацитет за превозните ѝ средства, съобщава Ройтерс, цитирайки главния изпълнителен директор Хенрик Фискър.

"Имаме две коли, които са почти готови. Можем да ги пуснем на пазара бързо - просто ни трябва капацитет", изтъква Фискър.

Той посочи, че проучва партньорства с всички – от доставчици до технологични компании, за да увеличи производството.

Според Фискър компанията води преговори с пет "традиционни автомобилни компании" и се надява да избере партньор през следващите месеци.

Базираната в Калифорния Fisker има едно превозно средство на пазара – SUV модела Ocean, произвеждан във фабрика в Австрия, управлявана от звено на подизпълнителя Magna International Inc.

Два допълнителни модела, пикап и по-малък SUV, трябва да бъдат пуснати на пазара до 2025 г. SUV моделът, наречен PEAR, ще бъде произведен съвместно с Foxconn в Охайо, но е необходим допълнителен капацитет и за двата модела.

Досега е произвела 5000 бройки от Ocean, става ясно от актуализирана информация от септември.

Все пак компанията намали годишната си производствена цел през август и коригира цените през октомври, тъй като изпитва проблеми относно забавянето на търсенето на електрически превозни средства.

Главният изпълнителен директор е убеден, че компанията все още е напът да постигне печалба и заяви, че ще отчете двуцифрен марж тази година в съответствие с годишната прогноза за 8-12% брутен марж за 2023 г.

Fisker трябва да публикува резултатите за третото тримесечие в понеделник (13 ноември), след като отчете загуба от 25 цента на акция през вторите три месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:21 | 10.11.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
nzkiemuvjhx
преди 5 месеца
Мнозина страдат от диабет и дори не знаят, че са болни, но сега е напълно възможно да се предотврати диабет или да се излекува. Има уникално лекарство, което подхожда на всички и действа бързо, прочетете го сами----- https://min.lc/diabexin
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още