IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Fisker очаква да увеличи производството на електрическия Ocean до 300 броя на ден

За момента компанията продължава да разчита на монтажната дейност на подизпълнителя Magna International

21:50 | 07.09.23 г.
Автор - снимка
Създател
Снимка: Bloomberg L.P.
Снимка: Bloomberg L.P.

Стартъп компанията за електрически превозни средства Fisker очаква да увеличи производството на своя модел Ocean до около 300 броя на ден през четвъртото тримесечие от около 180 превозни средства в момента, съобщава Ройтерс.

Компанията разчита за производството на канадския доставчик и подизпълнител Magna International, който произвежда нейните автомобили за европейския и северноамериканския пазар.

Очаква се доставките на автомобили да се ускорят за Северна Америка през септември, заяви изпълнителният директор на Fisker Хенрик Фискер.

Към 4 септември Magna е произвела 3123 превозни средства, като малко под 3000 са предадени на Fisker, изтъква компанията, като добавя, че повече от 450 броя Fisker Oceans са или доставени на клиенти в САЩ, или са в процес на доставка.

Миналия месец Fisker намали годишната си производствена цел поради проблеми с веригата на доставки.

През август компанията подписа сделка с Tesla Inc., с която приема т.нар. Северноамерикански стандарт за зареждане (NACS), наложен от базирания в Тексас концерн, ръководен от Илон Мъск. По този начин Fisker дава възможност на купувачите на нейните електрически модели да зареждат на супербързите станции на Tesla в Северна Америка от 2025 г.

Fisker посочва, че нейните превозни средства, произведени от 2025 г. нататък, ще бъдат оборудвани с NACS порт за зареждане, докато други клиенти могат да използват адаптер за достъп до мрежата от 12 хил. обществени бързи зарядни устройства на Tesla в САЩ и Канада.

Междувременно Fisker проучва сътрудничество с други компании за по-бързо увеличаване на пазарния си дял, тъй като купувачите вече не са така лоялни към своите традиционни марки.

„Ако си сътрудничим с някого, можете да се разширим по-бързо... може да е с доставчици, други автомобилни компании, технологични компании – ние проучваме всички тези пътища,“ изтъква Хенрик Фискер.

Fisker заяви, че в крайна сметка планира да разполага с производствен капацитет в Европа, Китай, САЩ и Индия.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:50 | 07.09.23 г.
Специални проекти виж още
Още от Новини виж още

Коментари

Финанси виж още