IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Hyundai разкри новото поколение i20

Моделът предлага водещо в класа пространство и уникален панорамен прозорец

09:10 | 12.08.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Hyundai</p>

Снимка: Hyundai

Корейският автомобилен производител Hyundai Motor показа новото поколение на модела i20. Автомобилът от сегмент B е получил нова платформа, нов дизайн, по-просторен интериор и уникален панорамен прозорец, който може да се отваря частично или напълно.

Новият Hyundai i20 е разработен в Европа, а дизайнът му е дело на центъра на компанията в Рюселсхайм, Германия. Автомобилът е изграден на напълно нова платформа, която предлага по-дълго с 45 мм междуосие. Размерите на колата са 4035 мм дължина и 2570 мм междуосие, а багажникът разполага с 320 литра обем. Комбинираното място за краката отпред и отзад достига 1892 мм., като според информацията от Hyundai е водещо в класа.

"Новото поколение i20 е специално разработено за пазара на Европа. Моделът се откроява с три ключови характеристики - водещо в класа си интериорно пространство, редица високотехнологични и подобряващи комфорта черти и ясно отличим, подобрен дизайн", се казва в официалната информация от компанията.

Сред отличителните черти на модела е и уникалният панорамен прозорец, който може да се отваря частично или напълно. Компактният автомобил предлага също така интегрирана камера за обратно виждане и предни и задни LED светлини.

Информация за задвижващите агрегати все още не е разпространена, но се очаква гамата да включва дизелови и бензинови двигатели с малък обем, които отговарят на стандарта Евро 6.

Публичната световна премиера на новото поколение i20 ще се състои по време на автомобилното изложение в Париж 2014 през октомври.

Още снимки вижте в Automedia.bg
Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:37 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още