IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Volkswagen показа хибридния Passat

Версията Passat GTE на германците ще харчи 2 л/100 км

13:21 | 30.09.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимкa: Volkswagen </em></p>

Снимкa: Volkswagen

Компанията Volkswagen официално представи хибридната модификация на седана и комбито Passat от осмо поколение. Машините ще бъдат показани пред публика на автосалона в Париж, който ще бъде открит на 2 октомври.

Модификацията Plug-in на германския производител е получила добавка GTE към името си. Тя е третият автомобил от хибридната линия на производителя от Волфсбург, който вече разкри свръхикономичния XL1 и компактния хечбек Golf GTE.

Както личи и от името, хибридът ще може да се зарежда от електропреносната мрежа. От стандартния Passat той се различава по сините акценти над решетката на радиатора, новата предна броня със С-образни светодиодни фарове срещу мъгла и по-големите джанти.

VW Passat GTE е оборудван с хибриден агрегат, в който влизат 1.4-литров бензинов TSI двигател с мощност 150 к.с., 85-киловатов електромотор (около 116 к.с.) и 6-степенна автоматична скоростна кутия. Общата мощност на задвижващия агрегат е 215 к.с.

Според данните на производителя машината харчи в хибриден режим средно по едва 2 л/100 км и 13 кВт/100 км. Само на електричество хибридът може да измине 50 км, а със заредени батерии и пълен 50-литров резервоар пробегът е над 1000 км. Ускорението от 0 до 100 км/ч става за по-малко от 8 секунди. Максималната скорост на VW Passat GTE e 220 км/ч.

На пазара хибридната версия на новия Passat ще се появи през втората половина на 2015 г. Цените предстои да бъдат обявени.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още