IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Dacia пусна Duster Pick-Up

Новата версия ще бъде предложена в серия от 500 екземпляра

15:31 | 08.10.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Dacia</em></p>

Снимка: Dacia

Прототипът на Dacia Duster Pick-Up, който ви показахме по-рано тази година, излиза официално на пазара. Товарната версия на румънския SUV е съвместна разработка на Dacia и румънската фирма за производство на автобуси Romturingia.

Пикапът ще бъде създаден в ограничена серия от 500 екземпляра, твърди румънското издание wall-street, позовавайки се на официална информация от Dacia. Всички бройки са предназначени за румънския пазар, като първите 10 произведени машини вече са доставени до клиенти.

Duster Pick-Up е базиран на версията на модела с 1,5-литров дизелов двигател със 110 к.с. и 4х4 задвижване. Дължината на товарното отделение е 1,7 метра, като автомобилът може да превозва товари с тегло до 450 кг.

Автомобилът е оборудван с предпазен ролбар, а товарното отделение, където се помещава и резервната гума, е облицовано с пластмаса. Основната работа по създаването на машината е дело на фирмата Romturingia, която е получила сериозна подкрепа от специалистите от техническия център Renault Technologie Roumanie.

Цените на Duster Pick-Up не се съобщават. По-рано обаче се появи информация, според която румънската компания разработва пикап версия на Logan.

Още снимки вижте в Automedia.bg

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:27 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още