IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Suzuki вади конкурент на Fiat Panda 4x4

Концептът iM-4 ще е в основата на модела

22:46 | 14.05.15 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Suzuki&nbsp;</em></p>

Снимка: Suzuki 

Ръководство на японската компания Suzuki даде "зелена светлина" на разработката на малък кросовър, който ще може да се конкурира с Fiat Panda 4x4. Предвестник на новия модел ще бъде концептът iM-4 (на снимките), показан на автосалона в Женева през март, съобщава Auto Express.

Серийният всъдеход трябва да се появи на пазара през 2018 г., като ще се отличава съвсем малко от прототипа. Дължината на iM-4 е 3693 мм, широчината - 1709 мм, височината - 1566 мм, а разстоянието между двете оси - 2438 мм. В основата на модела е напълно нова платформа, която по думите на производителя се отличава със своята лекота и еластичност. 

Бъдещият модел на Suzuki ще се предлага както с предно предаване, така и със система за задвижване на четирите колела. В гамата двигатели ще бъдат включени нов бензинов турбомотор от семейството Boosterjet с обем 1,0 литър, както и 1,2-литров атмосферен агрегат. Не се изключва пускането и на хибридна модификация.

Очаква се кросовърът да се появи в Европа първо на пазара във Великобритания. Цените на модела ще стартират от 11 000 паунда (около 12 700 долара). Новият модел няма да представлява наследник на Jimny въпреки сходните габарити. За приемник на Jimny е предвиден друг, напълно нов автомобил на Suzuki, който ще излезе през 2019 или 2020 г. 

Още подобни новини четете в Automedia.bg!

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:51 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още