IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Toyota представи четвъртото поколение на Prius

Законодателят при хибридите пристига с променен дизайн

16:55 | 16.09.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	Снимка: Automedia.bg</p>

Снимка: Automedia.bg

Заложилият основите на хибридните автомобили Toyota Prius се прероди в четвъртото си поколение, чиято официална премиера се състоя на автосалона във Франкфурт. Продажбите на хечбека в Европа ще стартират в началото на 2016 г., предаде пратеникът на Automedia.bg на изложението.

Моделът продължава традициите при задвижващия си агрегат, докато външният му вид е претърпял леки промени. Така новият Prius все повече заприличва на водородния Mirai, като явно целта на Toyota е да обособи „зелените” си модели в отделна група, която да се отличава и по дизайна си.

В салона на хибридния хечбек също има изменения. Традиционните прибори са заменени от сензорен екран, под който е разположен големия дисплей на мултимедийната система. Най-отдолу е поставен нов джойстик за управлението на трансмисията.
 
Във Франкфурт е изложен най-простия и съответно най-слаб като мощност Prius. Той е оборудван с 1,8-литров бензинов двигател, електромотор и комплект никел-металихидридни батерии, които се зареждат с енергия, отделяне при спиране. Обявеният от производителя разход на гориво е 3,5 л/100 км, което е с 10% по-малко от този на предишната генерация.

Очаква се догодина семейството Prius да бъде увеличено с по-голям хечбек, както и с модификация, която ще може да се зарежда от електропреносната мрежа.

Още автомобилни новини четете в Automedia.bg!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:00 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още