fallback

Окончателно: Безвъзмездната помощ за саниране с европари се увеличава на 75%

На социално слаби домакинства, които не могат да си осигурят самоучастието, ще се отпуска и 100% безвъзмездно финансиране

15:31 | 12.04.13 г. 3

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. одобри размерът на безвъзмездната финансова помощ за саниране на жилищни блокове с европейски средства да бъде увеличен на 75% от общата стойност на ремонтните дейности, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Техническото обследване и паспорт и обследването за енергийна ефективност се покриват напълно от безвъзмездната финансова помощ по проекта "Енергийно обновяване на българските домове", уточняват от ведомството.

Домакинствата, които не могат да осигурят самоучастието си, ще могат да получат 100 на сто безвъзмездно финансиране, тъй като ведомството е намерило допълнителни средства за финансирането на социално слаби домакинства.

„Целта ни е да не се спира изпълнението, защото често в почти всяка сграда има по 1-2 домакинства, които не могат да си позволят да участват“, коментира строителният министър в служебното правителство Екатерина Захариева.

От другата седмица започва и нова информационна кампания за санирането с европейски средства, допълват от министерството. Тя ще обхване 36 града и ще продължи два месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 23:41 | 12.09.22 г.
fallback