IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Окончателно: Безвъзмездната помощ за саниране с европари се увеличава на 75%

На социално слаби домакинства, които не могат да си осигурят самоучастието, ще се отпуска и 100% безвъзмездно финансиране

15:31 | 12.04.13 г. 3
Окончателно: Безвъзмездната помощ за саниране с европари се увеличава на 75%

Комитетът за наблюдение на Оперативна програма "Регионално развитие" 2007-2013 г. одобри размерът на безвъзмездната финансова помощ за саниране на жилищни блокове с европейски средства да бъде увеличен на 75% от общата стойност на ремонтните дейности, съобщиха от Министерството на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ).

Техническото обследване и паспорт и обследването за енергийна ефективност се покриват напълно от безвъзмездната финансова помощ по проекта "Енергийно обновяване на българските домове", уточняват от ведомството.

Домакинствата, които не могат да осигурят самоучастието си, ще могат да получат 100 на сто безвъзмездно финансиране, тъй като ведомството е намерило допълнителни средства за финансирането на социално слаби домакинства.

„Целта ни е да не се спира изпълнението, защото често в почти всяка сграда има по 1-2 домакинства, които не могат да си позволят да участват“, коментира строителният министър в служебното правителство Екатерина Захариева.

От другата седмица започва и нова информационна кампания за санирането с европейски средства, допълват от министерството. Тя ще обхване 36 града и ще продължи два месеца.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:41 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 4 rate down comment 1
mick
преди 11 години
Това са за мен богати хора, щото я сметнете за колко време човек който работи с 1000 лева заплата за колко време ще настигне тоя "социално-слаб", въобще ще го настигне ли?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 6 rate down comment 1
mick
преди 11 години
Аз пък нещо не им вярвам на социално-слабите с имоти за 50-100 хиляди, че и нагоре.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 4 rate down comment 5
sisiko
преди 11 години
Ха! И как си я мислите , че ще стане? Някои от входа да плащат , а други не?!?! Как ще определите кои са социално слаби и кои не от един блок????? Мирише на яка корупция! Когато е 100% за всички , тогава и ще я бъде тая програма!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още