IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Колчев излиза от ръководството на Елана Агрокредит, представител на Алианц влиза

Причината е ограничението за пенсионни фондове, обслужвани от Елана Трейдинг, да инвестират в Елана Агрокредит заради свързаност

11:46 | 06.12.13 г. 1
Автор - снимка
Редактор
Колчев излиза от ръководството на Елана Агрокредит, представител на Алианц влиза

Камен Колчев и Ваня Василева да напуснат Съвета на директорите на Елана Агрокредит АД, е едно от предложенията към дневния ред на Общото събрание насрочено за 14 януари 2013 г.

Камен Колчев, изпълнителен директор на Елана Агрокредит АД, коментира предложенията за промени в Съвета на директорите за Investor.bg.

“Пенсионни фондове, които са обслужвани от брокерската ни компания Елана Трейдинг, проявяват интерес към инвестиция в Елана Агрокредит, но нямат право по закон да инвестират при наличие на свързаност, каквато има в момента, защото аз също съм част от ръководството на Елана Трейдинг. По тази причина на предстоящото извънредно Общо събрание на акционерите ще изляза от Съвета на директорите, а моята позиция ще заеме най-опитния ни финансов директор – Гергана Костадинова, която ръководи като изпълнителен директор Елана Холдинг. Така ще дадем възможност за повече присъствие на институционални инвеститори, като запазим също стабилното оперативно управление на компанията“, заяви Колчев.

Другият предложен за член на Съвета на директорите, Владислав Русев, е заместник- изпълнителен директор на ПОД Алианц България. Мястото си в Съвета на директорите запазва Петър Божков.

Пенсионни фондове на Алианц България и Доверие вече придобиха над 25% от капитала на Елана Агрокредит АД.

Дружеството привлече около 4,4 млн. лв. чрез увеличение на капитала, а изтъргуваният обем на БФБ-София вече възлиза на 1,99 млн. акции на цени между 1,01 и 1,03 лв. за ценна книга.

Свързани компании:

Елана Агрокредит АД(EAC)

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:31 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още