IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

14 фирми искат да анализират картата на възстановената собственост

След приключването на анализа картата ще се ползва от Агенцията по кадастъра за ускореното изграждане на кадастралните карти

14:57 | 16.06.15 г.
14 фирми искат да анализират картата на възстановената собственост

Общо 14 фирми искат да правят анализ на картата на възстановената собственост, преди тя да бъде предадена на Агенцията за геодезия, картография и кадастър и да бъде ползвана за ускореното изграждане на кадастралните карти на неурбанизираните територии.

Днес в Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията (МТИТС) са отворили ценовите оферти на кандидатите по обществената поръчка за анализ на картата на възстановената собственост.

Само за Северния централен район няма подадени оферти. Три фирми, кандидати по другите обособени позиции за останалите региони, са отстранени заради подадени технически предложения, които не отговарят на изискванията на възложителя, съобщават от министерството.

Най-много фирми кандидатстват за анализ на картата на възстановената собственост в северозападния регион – общо 6. Най-ниска цена предлага Консорциум „ОКВС“ ДЗЗД – 88 хил. лева без ДДС, а най-висока - „Геохайд“ ООД – 181 733 лева без ДДС.

Три са кандидатите за Североизточния регион, като най-ниска оферта са подали от „Битмап“ ЕООД - 94 100 лева, а най-висока - „Шуменски кадастър“ ЕООД – 156 410 лева.

Само един е кандидатът за анализ на картата на възстановената собственост в Югозападния регион - Гражданско дружество „МИ-2010“ – 226 000 лева без ДДС.

Две фирми са кандидатите за Южния централен район - „Спел - 96“ ООД – 187 000 лева, и Консултантска агенция „МОДЕКС“ ЕООД – 253 500 лева. Четирима са кандидатите за Югоизточния регион, като най-ниска е офертата на Консорциум „ОКВС“ ДЗЗД - 108 000 лева, а най-висока – на Гражданско дружество „МИ-2010“ – 195 000 лева.

След приключването на проекта се очаква 95% от кадастралния регистър да бъде цифровизиран, посочват от транспортното министерство.

Доизграждането на кадастъра и свързването му с други регистри, включително с тези на ГРАО и със специализираните карти на Черноморското крайбрежие, беше заложено като приоритет на правителството на Бойко Борисов в управленската програма, която беше приета от Министерския съвет в началото на тази година.

За да се ускори изграждането на кадастъра, кабинетът реши да ползва картата на възстановената собственост, която се поддържа от Министерството на земеделието и храните.

Правителството подготви и промени в Закона за кадастъра и имотния регистър, с които полагат основите за ускореното изграждане на кадастъра и въвеждането на имотните партиди.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:12 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още