IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-големият увеселителен парк на закрито у нас напуска Sofia Ring Mall

Паркът е загубил 1,5 млн. лева заради неспазени клаузи по договора с мола

12:46 | 09.07.15 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Sofia Ring Mall</em></p>

Снимка: Sofia Ring Mall

Най-големият увеселителен парк на закрито в България - Funtasy Ring Park, се оттегля oфициално от Sofia Ring Mall. Това съобщават в писмо до медиите от Фънтази Паркс енд Геймс ЕООД, собственик на увеселителния парк.

От там посочват, че причина за решението е „невъзможността да се проведе ясна и открита дискусия с управниците на мола“ във връзка със сериозни различия, възникнали вследствие на нарушения на договорa за наем от 27 август, сключен между Фънтази Паркс енд Геймс ЕООД и София Саут Ринг Мол ЕАД (собственик на Sofia Ring Mall).

Не са спазени и редица клаузи по договора, предимно засягащи навременното завършване и откриване на обекта, както и предоставянето му в подходящо състояние за експлоатация, посочва се в съобщението.

Управата на мола не е предоставила помещението готово за използване при всички договорни условия до 6 ноември 2014 г. - датата на официално откриване на търговския център. От ръководството на увеселителния парк допълват, че все още съществуват строителни недостатъци по инфраструктурата на помещението, които представляват риск за здравето на посетителите и особено на децата, ако не бе навременната намеса на Фънтази Паркс енд Геймс.

Неосъществените нива на посещаемост и процент на заетост на търговските площи, гарантирани и обявени неведнъж в различни медии от управата на мола, огромното разминаване с действителните цифри, както и ненавременната и недостатъчна рекламна кампания, допринесоха за загуби от страна на Фънтази Паркс енд Геймс ЕООД в размер на 1,5 милиона лева, посочват от фирмата.

Според тях незаетите помещения в мола в момента надхвърлят 30, а близки до фирмата източници твърдят, че предстои закриването на още магазини поради незадоволителни резултати. „Така създадената обстановка е пагубна за функционирането на всеки бизнес“, посочват от FUNtasy Ring Park и уточняват, че затова са взели решение да напуснат Sofia Ring Mall.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:00 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
rate up comment 17 rate down comment 2
Mike Florida
преди 8 години
Голям *** е тоя мол! Само п..ката от рекламата е готина!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още