IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Sofia Ring Mall отваря след броени дни

Инвестицията в търговския център е надхвърлила 130 млн. евро

14:40 | 03.11.14 г. 3
<p>
	Архитектите на търговския център залагат на дневната светлина. <em>Снимка: Sofia Ring Mall</em></p>

Архитектите на търговския център залагат на дневната светлина. Снимка: Sofia Ring Mall

Sofia Ring Mall е на правилното място, затова рискът и инвестицията са оправдани, твърдят мениджърите на търговския център, който ще бъде открит след няколко дни - на 6 ноември. Магазинът е точно до ИКЕА, от която направо се влиза на едно от нивата на мола.

„Новият търговски център е част от по-голям проект, който включва мола, ИКЕА, жилищна и паркова зона“, заяви Никос Ксеталис, главен мениджър на Sofia Ring Mall.

Той посочи, че инвестицията вече е надвишила 130 млн. евро, като общата отдаваема площ в комплекса е 105 000 кв. м, а магазините са над 200. Инвеститорите в проекта са Fourlis Group и Danaos Group, а изпълнител е „Главболгарстрой“.

Мениджмънтът планира да представи близо 400 марки, от които новите за българския пазар ще са около 100. При откриването ще бъдат заети 68% от отдаваемата търговска площ, която е 70 хил. кв. м, към края на ноември – 76%, а до Коледа се очаква да се достигне до 82%. 

Инвеститорите се похвалиха с архитектурната концепция, която залага на дневната светлина, тъй като са си поставили за цел тя да достига до всяка точка на сградата. Другото, с което сградата се отличава, са многото зелени площи и терасите.

Молът има кино с 10 зали с VIP салони, най-големия увеселителен център на закрито на Балканите, най-голямата закрита картинг писта в страната с площ 7 500 кв. м, паркинг с общо 3 500 места и VIP паркинг със 100 места.

Новост за българския пазар е гръцката верига notosgalleries, която отваря на площ от 6 500 кв. м. Веригата е представител на концепията магазин-в-магазина – там са представени различни известни брандове, като всяка марка е отделена от другите в обособено пространство. Универсалният магазин, който претендира да е най-големият в страната, ще предложи облекла на 100 световни бранда, аксесоари, чанти, обувки, козметика и парфюми.

Някои от марките, които ще се предлагат в магазина, са Lauren by Ralph Lauren, Lacoste, DKNY, Calvin Klein, Armani, Chanel, Bvlgari, Guerlain, Chloe, Dior, Jennifer Lopez, Matou France, Alouette, Grant, Helmi, Sabbato, More & More, Migato, Chip&Chip.

ZBS retail group, която от 8 години е на българския пазар, отваря в мола 22 магазина на 4000 кв. м. „Това е риск, но без поемане на рискове в съвременния бизнес свят една фирма не може да се развива“, заяви Мариела Остенд, управляващ директор на компанията.

„Sofia Ring Mall е на вярното място като добра транспортна локация, от търговска гледна точка е много функционален и е лесно потребителите да се ориентират вътре“, заяви тя.

Магазинът открива едновременно с увеселителния център на закрито FUNTASY Ring Park, планиран за забавления за деца на всички възрасти. Част от забавленията са ледена пързалка, въртележка, арена за каране на колелета, надуваеми атракциони и трамплини, сцена за представления и парти зони за тържества и рождени дни.

Сред ключовите наематели на новия търговски комплекс са и веригите Пикадили, Техномаркет, Mr. Bricolage, Явор, Mango, H&M, New Yorker, LC Waikiki, Intersport, Cine‘ Grand и Sofia Karting.

Вижте в галерията как изглежда търговският център.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 20:34 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

3
rate up comment 1 rate down comment 0
serafima
преди 9 години
И какви български стоки ще се продават в тези безброй молове? Ние отдавна сме завладени от чуждите стоки, тези компании ни търсят като пазар и нищо друго. Лъоскави ментета, красив интериор, изчезващи български плодове, зеленчуци, друхи, бяла техника, коли, храни (всичко е от внос). Нашата безреботица е твърде висока (12%) при около 0% за Унгария. Тези икономически агресори искат да заличат всички спомени за чудесна българска продукция, търсена и в и извън страната. Гредат на нас като на диви аборигени.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 1 rate down comment 3
georgievm
преди 9 години
Един чудесен проект, дългоочакван от всички. Но проекти от този мащам няма как да бъдат реализирани в по-маките градове. Ето Ви една добра причина да посетите софия :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 17 rate down comment 0
ert
преди 9 години
Ами браво и честито.В столицата вече има прекалено много молове, а има много градове в които нямаме и един мол. Пазарът е много неравномерно разпределен.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още