fallback

Общините ще могат да привличат инвеститори за обновяване на спортни обекти

Новият закон за спорта ще бъде предложен за публично обсъждане до месец, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев

12:25 | 18.09.15 г.

С новия закон за спорта, който до месец ще бъде предложен за публично обсъждане, ще се даде възможност за привличане на частен капитал в обновяването на спортни обекти, съобщи министърът на младежта и спорта Красен Кралев пред журналисти в Добрич, цитиран от БТА.

По думите му в страната има недостиг на качествена спортна инфраструктура. С новото законодателство общините, които са собственици на повечето спортни бази, ще могат чрез публично-частно партньорство да привличат инвестиции.

Там, където има новоизградени или реконструирани спортни обекти, децата веднага пълнят залите, каза Красен Кралев. Министърът коментира, че "губим битката с компютрите" и расте цяло поколение, което не е физически активно.

Красен Кралев и кметът на Добрич Детелина Николова откриха днес в спортната зала "Добротица" събитията в областния град от Европейската седмица на спорта. В инициативата на Европейската комисия се включват близо 400 деца от общината, които ще се надпреварват в турнири по футбол, баскетбол, волейбол. 

В редица градове у нас през последните години бяха открити нови или ремонтирани спортни зали. 

Една от най-честите молби при събирането на предложения от кметовете в България за инвестиции в градовете през 2013 година е била за рехабилитация или изграждане на нова спортна зала.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 16:00 | 08.09.22 г.
fallback