IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Доставчици на Marinopoulos в Гърция готови да поемат загуби, ако получат преференции

Някои фирми са склонни да опростят дълговете на компанията, ако продуктите им се позиционират по-добре в магазините на новия собственик без големи отстъпки

11:51 | 14.09.16 г.
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: архив, Ройтерс

Доставчици на обявилия фалит гръцки конгломерат Marinopoulos, който държи франчайз правата на Carrefour в България, обмислят да направят отстъпки по отношение на задълженията на групата, ако получат по-добри условия, за да работят с купувача му – конкурентната верига Sklavenitis, пише онлайн изданието на гръцкия в. Kathimerini.

“Пазарът има нужда от адекватно решение. Бихме приели да отпишем задълженията на Marinopoulos, но ще искаме преференциални условия в сравнение с останалите компании, които няма да са склонни да поемат загуби“, коментира пред изданието собственик на фирма за храни, доставял на фалиралата верига.

Доставчици биха приели по-добро позициониране на регалите в магазините без да е необходимо да дават толкова големи отстъпки на веригата, повече регали с техни продукти, както и по-чести промоции.

Не липсват обаче и фирми, които смятат, че Marinopoulos е трябвало да фалира, въпреки тежките последствия, което това би имало върху гръцката икономика.

У нас и последния магазин на веригата затвори през миналия месец – в мол Paradise в София. На негово място влезе „Пикадили“, която планираше сливане с Carrefour, но се отказа заради финансовите проблеми на гръцкия му собственик. Магазинът ще заработи до края на този месец.

И трите собствени магазина на гръцката верига се продават. Този в The Mall в София намери нов собственик – банката кредитор. За обекта в Стара Загора в момента вървят два паралелни търга на частни съдебни изпълнители. Взискател по единия е банка кредитор, а по другия – Столичната община. Магазинът в Бургас също е обект на публична продан.

В повечето от останалите магазини на Carrefour, които бяха под наем, вече има други обекти.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още