IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Десислава Иванчева се закле като кмет на столичния район "Младост"

Новият кмет на района възнамерява да преразгледа издадените през последните две седмици разрешителни за строеж

12:38 | 24.11.16 г. 1
<p>
	Десислава Иванчева. <em>Снимка: Личен архив</em></p>

Десислава Иванчева. Снимка: Личен архив

Десислава Иванчева положи клетва като кмет на столичния район "Младост" на днешното заседание на Столичния общински съвет, предава БТА.

Новоизбраният кмет на района се яви на изборите като независим кандидат, издигнат от инициативен комитет. Иванчева получи и подкрепата на политическата партия "Нормална държава" на Георги Кадиев.

Иванчева оглави протестите срещу застрояването на зелените площи в "Младост", заради които предишният кмет на района Цвета Авджиева (ГЕРБ) подаде оставка.

Иванчева спечели частичните избори за кмет на район "Младост" на втори тур, като победи кандидата на ГЕРБ Мария Илиева със значителна преднина.

Пред журналисти Десислава Иванчева каза, че ще защитава интересите на гражданите в "Младост", ще им бъде добър адвокат и ще стои зад тях.

"Когато виждаш, че хората те подкрепят, ти се чувстваш силен и мотивиран да продължаваш да работиш, въпреки всичко", посочи новият кмет на "Младост".

Иванчева обяви, че ще преразгледа всички издадени в последните две седмици разрешителни за строеж от районната администрация. Тя обеща да направи и преглед на сключените търговски сделки.

Иванчева обяви още, че е получила сигнали от граждани за корупция в районната администрация, за които ще сезира ДАНС.

Новият кмет каза, че разполага с екип от специалисти, с които ще търси решение на проблемите в "Младост" съобразно законовите възможности.

В отговор на въпрос Иванчева обяви, че не е против собствениците на земи в района и ще направи всичко възможно те да бъдат справедливо обезщетени, когато това се налага.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:39 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

1
Финанси виж още