IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry продава имотите си в Канада

Компанията иска да набере средства за изпълнението на стабилизиращата стратегия

09:59 | 22.01.14 г.
Автор - снимка
Редактор
BlackBerry продава имотите си в Канада

BlackBerry планира да продаде повечето от имотите си в Канада, за да набере кеш за плана си за възраждане, предава Bloomberg. Общата площ на имотите за продажба е над 280 хил. кв. м.

Производителят на смартфони работи с консултантската компания CBRE за продажбата на имотите. Предвижда се компанията да наеме необходимите й площи от бъдещите купувачи.

Главният изпълнителен директор Джон Чен, който пое BlackBerry през ноември миналата година, се опитва отново да върне компанията в полезрението на бизнес потребителите. Чен работи по стратегия, с която да стабилизира производителя, след като той отстъпи пред Apple и Google.

“Тази инициатива ще засили по-нататъшната финансова гъвкавост на BlackBerry и ще осигури допълнителни ресурси, за да подкрепи нашите операции, докато бизнесът продължава да се развива”, коментира Чен в изявление във връзка с продажбата на активи.

Откакто Чен пое поста, това е втората голяма транзакция, която той осъществява. Миналия месец той постигна споразумение с Foxconn Technology Group да аутсорсне производството и дизайна на BlackBerry, за да намали разходите.

Компанията засега не разкрива каква цена очаква за имотите. Компанията има около 40 локации в Канада и 78 по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:18 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още