IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Олимпийското селце в Лондон - източник на качествени жилища под наем

Компанията-собственик на апартаментите налага модел на качествено управление на имотите под наем

11:26 | 05.02.14 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Апартаментите, където се настаняваха спортистите в Олимпийското селце в Лондон, се отдават под наем дългосрочно без такси и без посредничество на брокери в опит да се подобри качеството на жилищата под наем в британската столица, пише Financial Times.

Новият собственик Get Living London (GLL) е учреден от собствениците на комплекса - Qatari Diar, имотното поделение на суверенния фонд на Катар, и инвестиционната компания Delancey, с цел директно управление на имотите.

GLL управлява около половината от жилищата в Олимпийското селце в Стратфорд, Източен Лондон. Останалата част е под контрола на друга компания - Triathlon Homes.

GLL предлага договори за наем със срок до три години без такси - разходите за управление са включени в месечния наем. Освен това компанията осигурява и допълнителни бонуси.

Въпреки че повече от една четвърт от домакинствата в Лондон живеят в частни жилища под наем, качеството и управлението им продължава да е лошо, според експерти.

Живеещите под наем в повечето случаи не могат да си позволят ипотека или пък не отговарят на критериите на кредиторите, според резултатите от изследване на Savills, поръчано от GLL. Основната причина, поради която наемателите сменят жилищата си, е за да намерят по-високо качество.

Сред най-честите оплаквания на анкетираните са влагата и мухъла, некачествена дограма, инсталации и уреди, както и трудна комуникация с хазяите.

Над половината от домакинствата, живеещи под наем, са на възраст между 25 и 44 г., сочат данни на YouGov. В същото време най-бързо нарастващата група на пазара са по-възрастните наематели. Тази група търси и по-голяма сигурност.

GLL започна работа в края на миналата година. Около 100 от общо 1 439-те жилища са отдадени под наем до момента, като компанията търси възможности да придобие и други имоти в Лондон, за да разшири модела си на професионално управление на имоти под наем.

Припомнете си как изглежда Олимпийското село в Лондон. Снимки можете да разгледате тук!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още