fallback

Най-големият зелен покрив в света ще бъде в Силициевата долина

Компания планира да превърне пространство от 202 кв. м. в търговски център с овощна градина, лозе и над 6 км. алеи за разходка

22:14 | 24.09.15 г.

През миналата година компанията за недвижими имоти от Силициевата долина Sand Hill купува фалирал търговски център, коментира Quartz. Сега компанията планира да превърне пространството от 202 000 кв.м. в градски център с най-големия зелен покрив в света. Проектът е амбициозен, включвайки изграждането на център със смесено предназначение заедно с овощна градина, лозе, детско игрище, над 6 км. алеи за разходка и паркинг на покрива с площ над 120 000 кв.м.

Планът за новоразработеното пространство ще включва улична мрежа от 15 пресечки и 58 000 кв.м. търговски площи, 185 000 кв.м. офис пространство и 800 апартамента. Дизайнът е на архитекта Рафаел Виньоли, който е дизайнер и на извити небостъргачи в Лондон и на кула в Ню Йорк, която е най-високата жилищна сграда в западното полукълбо.

Рийд Моулдс, управляващ директор на Sand Hill, описва проекта като място за отдих за всички. „Той е всичко, което си представяхме в една унифицирана форма и концепция“, заявява той за изданието Silicon Valley Business Journal.

Но преди да бъде придвижен напред, проектът трябва да бъде одобрен от управляващите в град Купертино. Sand Hill вече е подала заявлението и плановете за центъра, казва Моулдс.

Макар че някои се съмняват в осъществимостта на проекта, финансирането поне явно не е проблем. Основателят на Sand Hill Питър Пау казва в интервю през миналата година, че американско дъщерно дружество на държавен инвестиционен фонд на Абу Даби е основен инвеститор в реконструкцията на търговския център Vallco.

А както посочва Silicon Valley Business Journal, това е „такъв капитал, който не изисква незабавна възвращаемост на инвестицията“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 17:04 | 06.09.22 г.
fallback