IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Продажбите на американски жилища бележат най-големия си спад тази година

Средната цена за жилище в САЩ се е понижила леко през август до 228 700 долара

18:50 | 21.09.15 г.
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Продажбите на жилища в САЩ през август са отбелязали най-силния си спад от януари, след като недостатъчното предлагане и поскъпването на имотите са обезкуражили потенциалните купувачи, предаде AP.

Националната асоциация на брокерите на недвижими имоти съобщи днес, че продажбите на жилища на вторичния пазар в страната са намалели с 4,8% спрямо предходния месец до годишен темп от 5,31 милиона - най-нисък от април. Това е по-малко от темпа от 5,58 милиона, регистриран през юли, което бе най-високото равнище от над осем години.

Стабилният растеж на заетостта и ниските лихви по ипотеките тласнаха с 6,2 процента нагоре продажбите през последната година. През това време обаче средната цена на жилищата се е повишила с 4,7 процента, много по-бързо от доходите, които са нараснали с 2,2%.

В национален мащаб средната цена за жилище в САЩ се е понижила леко през август до 228 700 долара. Това все пак е с 4,7% повече от цената година по-рано.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:04 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още