IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Airbnb е получила финансиране в размер на 1 млрд. долара

JPMorgan, Citigroup Inc, Morgan Stanley и Bank of America са осигурили на компанията капитал за разширяване на бизнеса й

15:33 | 16.06.16 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив, Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив, Ройтерс

Онлайн компанията за краткосрочни наеми Airbnb е получила финансиране в размер на 1 млрд. долара от няколко американски банки, за да предложи на пазара нови услуги и да реализира плановете си за разширяване на бизнеса, обяви компанията, цитирана от Ройтерс.

Във финансирането на компанията участват банките JPMorgan, Citigroup Inc, Morgan Stanley и Bank of America.

Citigroup и Bank of America отказаха да коментират, посочва агенцията. Представители на другите две банки не са намерени за коментар.

Airbnb, която очаква да излезе на печалба през 2016 г., успя да привлече 100млн. долара в серия от финансирания през миналата година. 

В същото време Ехреdіа и други участници в туристическата индустрия са изправени пред все по-голям натиск от страна на стартъпи като Аіrbnb.

Airbnb се радва на огромен растеж от основаването си през 2008 г. Въпреки това компанията продължава да твърди, че не се конкурира с традиционните хотели, а по-скоро ги допълва. Главният изпълнителен директор на Airbnb Браян Чески поддържа тезата, че хотелската индустрия привлича повече пътуващите с цел бизнес, докато Airbnb е по-привлекателна за онези, които са на почивка.

Фирмата търси огромни суми и отлага първичното си публично предлагане, защото иска да инвестира средствата в развиващите се пазари по целия свят, особено в Китай.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:56 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

Финанси виж още