fallback

Бил Гейтс иска LinkedIn да е Facebook за работещия свят

Идеята е в социалната мрежа хората да намират важни неща, свързани с кариерата им, коментира съоснователят на Microsoft

10:15 | 18.06.16 г. 2

Съоснователят на Microsoft Бил Гейтс коментира, че е ентусиазиран от сделката за придобиването на LinkedIn за 26,2 млрд. долара. В нея той вижда възможност за изграждането на бизнес мрежа за работещия свят по начина, по който Facebook е създала платформа за социални общности, пише Bloomberg.

По думите му целта е потребителите да се насочат към LinkedIn, виждайки в нея източник, от който да научават повече неща, свързани с кариерата си, с компанията, в която работят, и за самата индустрия.

"Ако успеем да направим списъка ни с новини толкова ценен, колкото този на Facebook, това означава създаването на голяма стойност, като ще се случи в рамките на няколко години“, обясни Гейтс.

Придобиването е шанс Microsoft да се сдобие с инструмент в сферата на социалните мрежи. Цената на трансакцията, обявена на 13 юни, остава една от най-големите в технологичната индустрия.

Гейтс, който остава член на борда на директорите на Microsoft, изглежда не е притеснен от спада с 2 на сто в цената на акциите на Microsoft по-рано тази седмица, отчетен след обявяването на сделката.

„Смятам, че общата стойност на двете компании е по-голямата от отделната на всяка от тях. Обичам идеята, че пазарът иска от нас да покажем точно това“, коментира още Гейтс.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 18:12 | 11.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още