fallback

Facebook стартира следващата си атака над Snapchat

Новото видео приложение за iPhone Lifestage може да се ползва пълноценно само от потребители на възраст под 21 години

13:38 | 20.08.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор

Американският технологичен концерн Facebook пусна на пазара ново видео приложение за iPhone, която позволява на младите потребители да гледат кратки видео клипове на приятели и съученици.

Програмата за смартфони Lifestage бе пусната за изтегляне в петък, но тя може да се използва пълноценно само от потребителите на възраст под 21 години, предава AFP. Lifestage позволява да се гледат видеоклипове, произведени от младите потребители на Facebook. 

„Lifestage прави лесно и забавно споделянето на визуалния ти профил с твоята училищна мрежа", пише в описанието на приложението в App Store.

След като достатъчно ученици от дадено училище се регистрират в приложението, училището се „отключва". След това потребителите могат да виждат профилите на своите съученици.

Приложението е пряк отговор на успешната сред тийнейджърите услуга за кратки съобщения Snapchat, която позволява на потребителите да споделят снимки и видео, които след известно време се изтриват.

Преди две седмици и мобилното приложение за снимки Instagram, което вече има над 500 млн. активни потребители месечно и бе придобито през април 2012 г. от Facebook за 1 млрд. долара, представи новата си функция Stories. Тя позволява на потребителите да споделят видеа и снимки в един вид фотогалерия, която може да се види само в рамките на 24 часа, съобщи компанията на сайта си. Всички това наподобява много функционалността на конкурента Snapchat.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase. Последна актуализация: 12:47 | 13.09.22 г.
fallback
Още от Социални мрежи виж още