IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск публикува анкета за въвеждане на бутон за редактиране в Twitter

Главният изпълнителен директор на социалната мрежа Параг Агравал призова да се гласува внимателно

09:30 | 05.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

В понеделник главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илон Мъск публикува анкета в Twitter, в която попита потребителите дали искат да имат бутон, с който да могат да редактират публикациите си.

Анкетата бе публикувана само часове, след като стана ясно, че Мъск е придобил дял от 9,2% в Twitter на стойност близо 3 млрд. долара, с което стана най-големият акционер в сайта за микроблогинг.

„Искате ли бутон за редактиране?" попита Мъск в Twitter, като предложи неправилно написани опции „да" и „не" в обичайния си хумористично непринуден стил, предава Bloomberg.

В отговор на анкетата на Мъск главният изпълнителен директор на Twitter Параг Агравал, който наследи Джак Дорси на поста главен изпълнителен директор през ноември, написа също в Twitter, че последствията от анкетата ще бъдат важни, изрецитирайки всъщност думи, които Мъск беше използвал в по-ранна публикация за спазването на принципите на свободата на словото в Twitter. „Моля, гласувайте внимателно", каза той.

На 1 април Twitter беше публикувал съобщение в официалния си акаунт, в което обяви, че работи по дългоочакваната функция за „редактиране". На въпрос дали туитът е шега, компанията тогава беше отговорила: „Не можем да потвърдим или отречем, но може да редактираме изявлението си по-късно".

Възможността за редактиране на публикациите след публикуването им е отдавнашно искане на потребителите на Twitter, които са недоволни от невъзможността да поправят печатни грешки в публикуваните си мнения или да коригират грешни твърдения във вирусно разпространявани туитове. В анкетата на Мъск имаше над 1,5 милиона гласа към края на деня, разпределени 75% за "yse" и 25% за "on".

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 16:53 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още