IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск е придобил над 9% от Twitter

Цената на акциите на платформата се изстреля с 26% в предборсовата търговия

14:27 | 04.04.22 г.
Автор - снимка
Създател
Мъск е придобил над 9% от Twitter

Главният изпълнителен директор на Tesla Inc Илон Мъск е придобил дял от 9,2% в Twitter Inc, става ясно от публикувана в понеделник документация до регулаторите. Ходът го прави най-големия акционер в микроблогинг платформата.

Акциите на Twitter поскъпнаха с 26% в предборсовата търговия след публикуването на документите, което се случва почти веднага след съобщението на Мъск в Twitter, че „сериозно обмисля" изграждането на нова социална медийна платформа.

Книжата на други компании за социални медии, включително Meta Platforms и собственика на Snapchat Snap Inc, също поскъпват, предава Ройтерс.

Мъск притежава 73,5 млн. акции на Twitter, което оценява пасивния му дял в компанията на до 2,9 млрд. долара въз основа на цената на акциите при затварянето на борсата в петък. Книжата се държат от Elon Musk Revocable Trust.

Мъск, който е активен потребител на Twitter, има над 80 млн. последователи в сайта, откакто се присъедини към него през 2009 г., и използва платформата, за да направи няколко изключително важни съобщения, включително за сделка за сваляне на Tesla от борсата, което го постави под регулаторен контрол.

В последно време обаче той критикува социалната медия и нейните политики и казва, че компанията подкопава демокрацията, като не спазва принципите на свободата на словото. 

Междувременно Мъск и съоснователят на Twitter, милиардерът Джак Дорси, показаха някои общи позиции по отношение на отхвърлянето на т.нар. web3 - неясен термин за утопична версия на интернет, която е децентрализирана.

Мъск също така е основател и главен изпълнителен директор на SpaceX и ръководи стартъпа за мозъчни чипове Neuralink и инфраструктурната компания The Boring Company.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още