IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat най-сетне получава уеб версия

Повече от десетилетие услугата е налична само под формата на мобилно приложение

18:41 | 18.07.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Daniel Acker/Bloomberg</em></p>

Снимка: Daniel Acker/Bloomberg

След повече от десетилетие като изцяло мобилна услуга, Snapchat ще се сдобие и с уеб версия, пише CNBC.

Snap, компанията майка на популярното приложение за снимки и чат, днес сподели, че Snapchat вече ще е достъпна и в уеб вариант, което позволява на потребителите да изпращат съобщения и да провеждат видео обаждания от своите компютри.

Това е важна стъпка напред за една компания, която се разви като насочена към младите потребители с услуга за техните телефони, докато за декстоп нямаше нищо повече от проста лендинг страница. Но насочвайки се в тази нова посока, Snap може би признава, че потребителите ѝ са пораснали, а много от тях сега работят на големи екрани у дома или в офис.

Новата версия на Snapchat за начало ще бъде достъпна единствено за потребителите в Австралия и Нова Зеландия, както и за абонатите на Snapchat+ в Съединените щати, Великобритания и Канада. Snap пусна Snapchat+ през юни, а чрез нея позволява на потребителите да плащат 3,99 долара на месец за повече функции, като промяна на стила на иконката на приложението и показване кой е гледал съдържанието им.

Уеб платформата ще бъде по-опростена версия на мобилната услуга, а фокусът ще е предимно върху чат функцията. Както в приложението, и тук съобщенията ще изчезват след 24 часа.

Snap твърди, че евентуално ще добави повече функции към декстоп версията на приложението, включително възможност потребителите да използват филтрите Lenses при видео обаждания. В момента хората могат да ползват Snapchat for Web през браузъра Chrome, но компанията твърди, че скоро ще започне да поддържа други браузъри и може да пусне декстоп приложение в бъдеще.

Snap трябва да обяви финансовите си резултати за второто тримесечие в четвъртък, след като преживя тежко първо полугодие. Цената на акциите на компанията се срина с 43% през май – ден, след като Snap каза, че няма да успее да изпълни прогнозата си. От началото на годината стойността на книжата се е свила с повече от 70%. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:53 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още