IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Мъск отблокира и акаунта на Кание Уест в Twitter

Ухажването от страна на милиардера на противоречиви фигури в мрежата заплашва да отблъсне още повече рекламодателите

08:11 | 21.11.22 г.
Автор - снимка
Създател
Кание Уест. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg
Кание Уест. Снимка: Andrew Harrer/Bloomberg

Американският музикант Ye се завърна в Twitter след двуседмично прекъсване в социалната мрежа, а новият собственик Мъск го приветства отново в платформата.

Публикувайки от iPhone в неделя, артистът, известен преди като Кание Уест, първо провери дали вече е отблокиран - акаунтът му беше временно спрян и възстановен в края на октомври, което според Мъск не е негово решение - преди да последва поздрав с "Шалом : )". Предишното спиране на Уест се дължеше на антисемитски туит. Миналия месец хип-хоп изпълнителят сключи сделка да купи платформата за социални медии Parler, приета от консерваторите като алтернатива на Twitter. 

Мъск реагира положително на първоначалния туит на Ye, като написа в Twitter: „Не убивайте това, което мразите, спасявайте това, което обичате“. 

Новият ръководител на Twitter, който е и главен изпълнителен директор на Tesla Inc. и SpaceX, прекара уикенда в допитване до последователите си в платформата дали да възстанови достъпа на Доналд Тръмп, бившия президент на САЩ, който беше спрян за постоянно след щурма срещу Капитолия на 6 януари. Около 52% отговориха утвърдително и сега е ясно, че Тръмп може да се върне - макар че в отговор той заяви, че ще се придържа към собствената си социална мрежа Truth Social.

Последният туит на Мъск изобразява Twitter като наркотик, към който Тръмп ще бъде силно изкушен да се върне. Ухажването от страна на милиардера, собственик на Twitter, на противоречиви фигури в мрежата заплашва да отблъсне още повече рекламодателите, които в последно време са предпазливи по отношение на асоциирането на своите марки с услугата. 

По-рано миналата седмица Мъск възстанови акаунта на комедийната актриса Кейти Грифин, забранен заради смяната на името на профила ѝ с „Илон Мъск“, което нарушаваше новото му правило срещу вземането на чуждо име без обозначение, че става дума за пародиен акаунт. Няма нова информация за процеса или съвета за модериране.

Под ръководството на Мъск, който привлече вниманието към себе си с внезапните съкращения на работни места, двусмислието по отношение на промените в продуктите и ултиматума към служителите да останат заради новата "хардкор" работна култура или да напуснат, Twitter бележи нови рекорди по брой потребители.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:11 | 21.11.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още