IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кание Уест купува консервативната социална платформа Parler 

Сделката е за необявена сума и се очаква да приключи до четвъртото тримесечие

14:06 | 17.10.22 г.
Автор - снимка
Създател
Рапърът на посещение при предишния президент Доналд Тръмп. Снимка: Bloomberg LP
Рапърът на посещение при предишния президент Доналд Тръмп. Снимка: Bloomberg LP

Противоречивата социална мрежа Parler съобщава, че е придобита от рапъра Кание Уест. Платформата, която е любима на американските консерватори, обяви сделката чрез публикация в блога на компанията майка Parlement Technologies в понеделник.

Уест, който сега се подвизава под псевдонима Ye, заяви в изявление: „В свят, в който консервативните мнения се смятат за противоречиви, трябва да сме сигурни, че имаме право да се изразяваме свободно“. 

Съгласно условията на тяхното принципно споразумение страните възнамеряват да сключат окончателно сделката през четвъртото тримесечие на 2022 г. Условията на предложената сделка ще включват текуща техническа поддръжка от страна на Parlement и използване на частни облачни услуги чрез частната облачна инфраструктура и център за данни на Parlement.

Платформата, често използвана от поддръжници на президента Доналд Тръмп, беше обхваната от полемика заради ролята, която изигра в размириците на 6 януари в сградата на Капитолия. Това накара редица технологични компании, включително Google и Amazon, да включат услугата в черния списък, като направиха приложението и уебсайта ѝ недостъпни. Междувременно в началото на септември Google отново върна платформата в мражата си. 

От своя страна Уест отново попадна в новините миналата седмица, след като през миналия уикенд Twitter ограничи профила му, заявявайки, че премахва публикации на рапъра, които онлайн потребители осъдиха като антисемитски. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 14:06 | 17.10.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още