IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Кание Уест прекрати договора си с Gap

Рапърът твърди, че Gap не е изпълнила договорните си задължения към компанията му Yeezy

17:56 | 15.09.22 г.
Снимка: Bloomberg LP
Снимка: Bloomberg LP

Рапърът Кание Уест, който се подвизава и под псевдонима Ye, прекратява договора между компанията си Yeezy и Gap. Това разкрива писмо, споделено от адвоката му, пише CNBC.

Ходът беше направен, след като Gap не е успяла да изпълни задълженията си съгласно споразумение, включително да дистрибутира продуктите на Yeezy в магазините си през втората половина на 2021 г. и да създаде специални магазини Yeezy Gap, допълва писмото, споделено с медията.

„Yeezy уведоми Gap за притесненията си през август и даде на компанията определените в договора 30 дни, за да поправи пропуските си“, коментира Николас Граванте, адвокат на Ye. По думите му Gap не е предприела никакви действия.

CNBC е потърсила Gap за коментар. Граванте твърди, че писмото за прекратяване на сътрудничеството е изпратено на компанията днес.

По думите на адвоката неизпълнението на споразумението от страна на Gap е било скъпо и „Ye ще продължи да работи, за да компенсира загубеното време, като отвори магазини на Yeezy”.

Обявеното през юни 2020 г. партньорство между Gap и Yeezy трябваше да продължи до 2026 г. Yeezy, собственост единствено на Кание Уест, се предвиждаше да получи отчисления и капитал въз основа на продажбите.

Първият продукт от линията Yeezy Gap беше синьо яке, което се разпродаде за часове след пускането му онлайн през юни 2021 г. По-късно Gap привлече вниманието, като започна да продава продуктите на Yeezy в магазина си на Таймс Скуеър, но писмото от днес гласи, че тези продукти са резултат от отделен договор между Yeezy, Gap и Balenciaga.

След началото на партньорството Wells Fargo прогнозира, че то може да доведе до генерирането на 1 млрд. долара приходи от продажби през първата година. Но Gap се бори със спадащи продажби, а през август сви финансовата си прогноза. Компанията призна, че е допуснала грешки с веригата си Old Navy и си търси нов лидер, откакто главният изпълнителен директор се оттегли през юли.

Цената на акциите на Gap спадна с 4% преди началото на борсовия ден в САЩ.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:57 | 15.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Мода виж още

Коментари

Финанси виж още